Design Master
Scholarships 2016

  • 193

    Projects selected

  • 428

    Comments to projects

  • 5

    Scholarships assigned

  • 0

    Days Left

Scuola Politecnica di Design wants to thank everyone for participating this year in our edition of “Design Master Scholarships 2016”. The jury is honored to announce the winners of the student competition “Design students make a better world“.

Congratulations to Giuseppe Galletta (Master in Product Design), Aleksander krupa (Transportation and Car Design) and Gregorio Palmieri (Web and Digital Design).Thanks to the quality of the projects we decided to assign two scholarships in Visual Design to Henrique Iamarino e Maria Francisca Garcia Araya and two scholarships (50%) in Interior Design to Hamid Reza Sepehri and ​ Daniel Falcon Garcia.

SPD's jury is investigating some technical aspects of the received projects for the scholarships in Interior Design. We reserve a few days to communicate the results.

Category: Interior Design
Project Title:

THE OFFICE

Vote this project:
Votes101
Please wait...

The proposed design is renovation of an existing 500 sq.ft office, located in heart of New Delhi’s central business district. The Office is designed for a startup group of five people. The main concept behind the designed space is to reflect the company’s culture i.e. “Collaborate” & “Create”.

The design aims to utilise every footprint of the space in the most functional and efficient manner. Certain aspects have been looked into to create a design that encourages desired behaviours, such as homogeneous wireless workstations, group area for discussion, a small library, storage cabinets, a kitchenette and a toilet. All built in the same enclosure, yet perfectly amalgamates in this tiny space.

Director’s cabin has been designed, keeping the same theme for the walls and floor, yet showcasing an individual’s taste with minimalistic furniture such as, the couch designed which adds no heaviness to the room with it’s presence, the desk designed may appear large yet it seems to make the room appear much bigger. The placement for the openings in the walls has been consciously designed so as to allow light to pass from one room to the other, eliminating darkness at any point during the day.

Each material in the design is specifically selected to create a composed sense of belonging to the spaces.rnrnThis small workspace delivers the fullest of behaviour collaboration and concentration that helps to reinforce achievements. rn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *